3-Eenheid

Drie-Eenheid-mensen voelen zich volkomen vertwijfeld. Ze kunnen hun situatie niet meer verdragen. Het leven komt hen voor als een zwart gat. Als een afgrond waarvoor ze staan. Je weet echt niet meer hoe het verder moet. Je voelt je zo eenzaam dat je zelfs gelooft dat God je verlaten heeft. Drie-Eenheid staat voor “Geloof, Hoop en Liefde”. Je kan weer geloven in het leven. De remedie geeft je troost en steun. Gevoel van aarding, verbindt de voeten met het hartgebied, innerlijke kracht om in het hier en nu te zijn, ‘lasten worden lichter’, eenzaamheid verdwijnt. De remedie is gemaakt van drie verschillende remedies, te weten: Moederkruid, Papaver en Waterlelie.

Aster

Aster-mensen hebben aandacht nodig. Zij klampen zich graag vast aan anderen om zodoende niet alleen te zijn. Zij kunnen aan hypochondrie lijden (iets wat je zeer serieus dient te nemen, omdat het hun hele leven in beslag kan nemen). Ze hebben snel medelijden met zichzelf. Ze willen heel graag in het middelpunt van de belangstelling staan en voeren vaak het hoogste woord. Dit uit zich door “telefonitis”. Ze hebben altijd de telefoon bij de hand zodat ze altijd iemand, wie dan ook, kunnen bereiken. In de dokterswachtruimte herken je vaak deze mensen doordat ze openlijk over hun verschrikkelijke toestand vertellen of je luistert of niet. Ook lijden studenten geneeskunde tijdens hun opleiding vaak aan deze (onbewuste) angst. Je voelt de bloesem als een ondersteunende arm om je schouders. Zij stimuleert, zorgt, troost en moedigt aan. Je krijgt weer het gevoel van basisvertrouwen. Als je bijvoorbeeld in een relatie zit waarvan je het gevoel hebt dat je die relatie in stand houdt, omdat je niet alleen kan zijn, komt door de Aster het vertrouwen dat je het zelf kan doen. Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen, positief of negatief, bewust of onbewust, niet meer nodig.

Balans

Balans-mensen zijn totaal aan het eind van hun Latijn. Ze voelen zich slap en krachteloos en zeggen dat ze niet opgewassen zijn tegen de last van het dagelijks leven. Gedurende de dag lijkt het alsof deze moeheid wat afneemt en kunnen dan weer vrij aardig hun werk afmaken. Je bent geestelijk uitgeput en ’s morgens word je wakker met het bekende maandagochtendgevoel en sta je vermoeider op dan ’s avonds bij het naar bed gaan. Het liefst zou je de dekens over je hoofd willen trekken en in je bed blijven. En dit proces doet zich niet alleen op maandagochtend voor, maar kan zich dagelijks voordoen. Balans geeft evenwicht tussen lichaam en geest. De niet aflatende inspanning verandert in meer innerlijke rust waardoor je geestelijk minder moe bent. Een tip: ga ’s avonds een blokje om met je (denkbeeldige) hond zodat je in de buitenlucht energie opdoet en voor lichamelijke compensatie zorgt. De combinatie van Kruidje-roer-me-niet en Vlinderstruik, die er gezamenlijk voor zorgen dat je met beide voeten op de grond blijft en toch gelijktijdig een “helikopterview” geeft, zodat je de dingen goed kan overzien.

Bali

Bali trekt je uit de apathie. Het kan zijn dat je innerlijk capituleert, de strijd opgeeft en berust in een situatie. Je kunt je geestelijk helemaal leeggezogen voelen en het kan zelfs zo zijn dat een boek lezen al teveel is. Deze remedie geeft standvastigheid, volop energie en helpt je bij je besluit te blijven. Je hebt gekozen, helemaal zelf. Wat je gekozen hebt maakt niet uit, maar het pad ligt nu open en je kunt vol vertrouwen de weg op gaan. Bali is de zesde aurasluiter. De remedie maakt je aura vanuit je centrum groter, omdat je van binnenuit groeit. Een andere eigenschap van deze remedie is dat het je de kracht geeft om de “hele wereld” aan te kunnen. De eerste vier aurasluiters zijn: Duizendblad, Hosta, Turkoois en Kerspruim: ook deze remedies maken je aura dichter.

Bescherming

Bescherming is een combinatie van 4 aurabeschermers, die hieronder beschreven zijn. De ervaringen van veel mensen zijn dat zij zich helemaal blij en beschermd voelen. Dat hun eigen kracht zich volledig herstelt. Een remedie, die vooral in deze tijd van zeer groot belang is. Je bent in staat je eigen weg te volgen. Het helpt om in de ware zin van het woord een zelfstandig leven te leiden.

Duizendblad: Je kunt beter bij jezelf blijven en wordt niet meer “leeggezogen” door anderen. Turkoois: je neemt geen lichamelijke of emotionele invloeden of klachten van anderen over. Kerspruim: je bent afgeschermd voor destructieve krachten. Hosta: je vage, niet te benoemen, vaak irreële angsten, zoals  angst in het donker, angst voor geesten, angst voor het onbekende, angst voor de angst, angst voor de toekomst verdwijnen.

Clematis

Clematis Mme. Le Coultre geeft jou de mogelijkheid om een stap verder te gaan op jouw spirituele pad, hoe die ook moge zijn. Dat is voor iedereen verschillend. Tevens geeft ze inzicht, nog meer een “overview” hoe jouw leven in elkaar zit, vanuit een hoger level. Gelijktijdig sta je met beide benen op de grond.

Dagkoekoeksbloem

Dagkoekoeksbloem-mensen lijden aan gebrek aan basis-zelfvertrouwen. Dit kan zich uiten in faalangst. Je durft nauwelijks anderen aan te spreken. Je acht je tot veel dingen niet in staat en je hebt vaak een sterk minderwaardigheidsgevoel. Je kunt in het bijzijn van anderen schuchter en geremd zijn. Examenangst kwelt je vaak al weken voor het eigenlijke examen. Dagkoekoeksbloem versterkt je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn, tevens helpt het je eigen persoonlijkheid te ontvouwen. Het bewerkstelligt het proces dat je in staat stelt jezelf te laten zien, dat je er mag zijn. Het versterkt je zelfvertrouwen.  Je komt met beide voeten op de grond te staan. “Ik kom er voor uit dat ik er ben”.

Daslook

Daslook is de zevende aurabeschermer. Naast Duizendblad, Turkoois, Bali, Kerspuim, Hosta, Koraalcactus is er nu Daslook. De remedie maakt je rustig, relaxed, geaard. Geeft een gevoel van ruimte. Je bent heel erg in het hier en nu. Je bent in staat heel sterk bij jezelf te blijven. Je komt tot de kern en kan er ook blijven. Allerlei “kindsdelen” waar je niet meer mee in verbinding stond, komen terug. Het deel wat liefdevol zorgt voor jezelf en dat je bij jezelf terecht kan. Je eigen pad te kunnen kiezen. Met respect voor je eigen behoeftes. Het gevoel dat iedereen gelijk is en je je niet hoeft te bewijzen. Het reinigt projecties en shit van anderen waar je mee kan blijven zitten. Geeft je steun en maakt verbinding met “boven”. Gelijktijdig een nederigheid vanuit het Hoger Zelf. Geeft een veilige marge als je op zoek gaat naar het onderbewuste. De omgeving voelt dan o.k. Je gaat leven naar je eigen arcadisch ritme samen met de ritmes van de aarde.

Dotterbloem

Dotterbloem-mensen zijn de echte ongeduldigen onder ons. Eigenlijk willen ze niets, maar dan ook niets van het leven missen. Het zijn de bumperklevers onder ons. Het lijkt dat ze altijd haast hebben en gedragen zich ook zo. In een winkel staan ze ook altijd in de verkeerde rij. Ze hebben het gevoel door een raket te worden voortgedreven. Hun snel ontvlambare woede is ook weer snel weg. En als gevolg van hun gejaagde manier van leven staan ze vaak bloot aan nerveuze spanningen. Dotterbloem zorgt ervoor dat je vanuit die altijd maar aanwezige haast, onrust en ongeduld tot een inzicht komt, dat al die taken die je altijd gelijktijdig wilt doen, ook kan doen, maar dan in rust achter elkaar.

Duizendblad

Duizendblad-mensen zijn lief, meegaand, beminnelijk en vaak hoffelijke mensen. Het valt hen zwaar om “nee” te zeggen. De behoeften van anderen, de kinderen, echtgenoot, familie en/of vrienden, gaan vaak voor. Dit gaat dan vaak ten koste van hun eigen behoeften en verlangens. Eigenlijk zijn de op zoek naar erkenning en willen graag geliefd zijn. Het kan voorkomen dat ze merken dat ze in het bijzijn van anderen energieverlies ervaren en erg moe worden van de ander wordt. Hierdoor kan het zijn dat je “zomaar” woedend wordt. Het kan vreemd overkomen dat je op iets heel kleins, wat ogenschijnlijk niets met de eigenlijke situatie te maken heeft, zo boos kan worden. Ik leg het altijd als volgt uit: Beeld je in: Ik leg een pen ergens neer, en jij wordt daar woedend over. Dat is voor jezelf en de ander bijna niet te begrijpen, maar het zit zo… je hebt zo vaak over je grenzen laten gaan dat een hele kleine, niets met de situatie te maken hebbende gebeurtenis, je in woede kan laten ontsteken. De remedie beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf. Je wordt niet meer “leeggezogen” door anderen. Je bent in staat je eigen weg te volgen en niet meer bang te zijn de liefde van anderen te verliezen, omdat je nee kan zeggen. Het helpt om in de ware zin van het woord een zelfstandig leven te leiden. Duizendblad is gemaakt met het bronwater van Lourdes.

Duizendknoop

Duizendknoop-mensen hebben hun emoties verdrongen en gaan schijnbaar zorgeloos en vrolijk door het leven, houden de stemming er in en maken graag grapjes. In de kroeg of op een feestje zijn zij meestal de gangmakers. Voor buitenstaanders lijkt het alsof deze mensen nergens last van hebben. Dat komt door de verdrongen emoties en een ogenschijnlijk zorgeloos leven. Over diepzinnige dingen wordt niet gepraat. Veel blijft oppervlakkig. Als je hen vraagt hoe het gaat, zullen ze altijd antwoorden met : “Goed!” Deze mensen kunnen neigen naar overgewicht, vooral om de taille en wat je ook doet, het gaat maar niet weg. Al heb je  nog zoveel diëten  gevolgd, zodra je ermee stopt, vliegen de kilo’s er weer aan. Duizendknoop haalt de verdrongen emoties omhoog en ontwart één of één van de vele knopen(blokkades), die je nog hebt en maakt deze emoties zichtbaar. De remedie maakt deze zichtbaar, wat voor gemoedstoestand of gemoedstoestanden ook, haalt het omhoog. Dan kan je de Duizendknoop samen met die noodzakelijke remedies innemen. Het kan dus zijn dat je denkt dat je een bepaalde gemoedstoestand met remedies, olie of stenen of wat dan ook hebt opgelost, maar door inname van Duizendknoop komt het toch omhoog.

Eerste Hulp Essence

De remedie is gemaakt van: Liefde & Hoop, Turkoois, Houttyunnia Cordata, Star of Bethlehem, Duizendblad, 3-Eenheid, Fluitenkruid, Maskerbloem, Dotterbloem, Kerspruim en Clematis – Madame Le Coultre. Het indicatiespectrum gaat van emotionele noodsituaties als acuut heftig schrikken, ernstige berichten tot lichamelijk letsel, verbrandingen en ongelukken. Te gebruiken in situaties die emotioneel bedreigend zijn.

Eucalypthus

Eucalypthus-mensen zijn vaak teruggetrokken  en  eenzaam. Zij kunnen het gevoel hebben alsof tussen hen en de buitenwereld een soort “glazen wand” staat. Echt contact maken is moeilijk voor hen. Het zijn intelligente mensen en anderen zetten hen vaak op een voetstuk waardoor het nog moeilijker voor ze wordt om echt contact met anderen te maken. Diep in hun hart willen ze dat wel, maar het is hun onmogelijk. Ze zijn in feite zeer kwetsbare mensen. Om die reden gedragen ze zich vaak uit de hoogte en zeggen anderen dat ze kapsones hebben. En dit zorgt er ook soms voor dat anderen een soort angst kunnen hebben om ze te benaderen. Vaak zijn ze overgevoelig voor kietelen. De remedie zorgt ervoor dat het gevoel van “er niet bij horen” verdwijnt. Er komt een verbinding van boven naar je toe. Hierdoor kan je met iedereen contact maken en ben je in staat “af te dalen” naar mensen, die je misschien anders niet eens zag staan

Fluitenkruid

Fluitenkruid zet je met twee voeten op de grond, maakt je heel groot en geeft je een goed gevoel van eigenwaarde, verbondenheid met de rest van de wereld. Het maakt je  bewust van jezelf. Je leert beschouwen en accepteren. Het is een “meditatie-kruid” en het maakt je compleet, “easy-going”, zonnig – licht, spanning verdwijnt, voeten worden “voller” . Het helpt bij het  losmaken van verstopte emoties.

Gebroken Hartje

Bewustwording van aanwezige oude emotionele pijnen in het lichaam. Een zachte begeleiding bij het herstel van een gebroken hart / gebroken liefde met de kracht om door te gaan.

Gele Meibloem

De bloesemremedie Gele Meibloem geeft een verbinding tussen jou en het Universum en God zonder blokkades. Deze verbinding komt niet alleen tot stand vanuit jou maar ook vanuit het Universum, het werkt dus 2 kanten op. Het geeft het diepste vertrouwen dat alles goed komt. Gele Meibloem hoort bij het 7e chakra. Dit wordt gezien als de plaats waar het “individuele ik” het “universele ik” wordt. De Gele Meibloem komt tegemoet aan een diep verlangen om dat naar boven te halen dat er wezenlijk toe doet en laat je groots en vrouwelijkheid ervaren Het helpt je je verlangen te ontdekken en dat naar boven halen wat wezenlijk voor je is. Ze brengt je in verbinding met de grote Moeder, met haar wijsheid. Bij gebruik van Gele Meibloem voelt het hart warm en geopend, vol vertrouwen en rust. Overlevingsmechanismen zijn niet meer nodig. Het geeft een weldadig gevoel van stevigheid, veiligheid en zelfvertrouwen. Dit gevoel is niet zomaar stuk te krijgen. Vol liefde en dankbaarheid volgt hieruit. Wanneer Gele Meibloem op het hart gedragen wordt maakt het heerlijk ontspannen zonder slaperig te worden en geeft het een vol vertrouwen in het lichaam zijn. Door oude karmische zaken los te laten, komt verbinding met het Zelf tot stand.

Genadekruid

Genadekruid-mensen voelen zich slachtoffer van “het leven” en zitten vol haat of woede. De vraag die boven komt: “Waaraan heb ik dit allemaal verdiend in het leven”?  Er blijft vaak boosheid onder de oppervlakte smeulen en het gevoel nooit meer blij te kunnen zijn. Het leven ligt hen zwaar op de maag. Genadekruid geeft werkelijk genade aan jezelf en/of anderen, waardoor je niet meer door boosheid of welke andere gemoedstoestand dan ook geblokkeerd wordt. Degene die de remedie gebruiken voelen deze als een enorme bevrijding, alsof er een soort algemene “genade” is. Problemen worden sneller losgelaten, waardoor er een soort deken van je afvalt. Genadekruid verandert jouw leven van slachtoffer tot architect.

Herfstaster

Dient voor het ontluiken van je “kinderlijke” spiritualiteit. Als tijdens de conceptie, de tijd in de baarmoeder, de eerste jeugdjaren hier een blokkade is ontstaan, haalt de Herfstaster deze blokkade weg. Geeft speelsheid, sprankeling, blijdschap. Je mag er zijnn in al je facetten.

Het Kind

Deze mensen  staan als gevolg van hun gejaagde manier van leven vaak bloot aan nerveuze spanningen. Deze toestand treedt vaak op na te hard werken, chronische overbelasting, zorgen en langdurige ernstige ziekte. Hierdoor kan gemakkelijk een uitputting ontstaan. Ze hebben dan het gevoel fysiek en psychisch aan het eind van hun Latijn te zijn. De trapeziumspier is vaak verhard en pijnlijk. Het kind bloesem is een combinatie van Madelief en Aster. Daar waar Madelief het leuke, soms ondeugende, blijde kind weer omhoog haalt, ondersteunt  Aster dit door het basisvertrouwen in het Kind weer te herstellen.

Hortensia

Hortensia-mensen zijn constant op zoek. Ze zijn niet tevreden met hun bestaan. Ze hebben het gevoel dat hun leven aan hun voorbij gaat. Je voelt een grote innerlijke leegte.  Je kan het gevoel hebben dat je hoofd één kluwen spaghetti  is. Je kunt geneigd zijn extreme bezigheden zoals extravagante reizen maken, het liefst hele dure auto’s kopen, meteen de nieuwste mode kopen ( en als je niet kan kiezen en je kunt het je permitteren, koop je alles wat je leuk of mooi vindt en bent de aankoop even later alweer vergeten).  Je vindt het leven  zinloos.  Of simpel gezegd: je bevindt je in de bekende Burn-out! De bloem van hortensia bestaat uit allerlei kleine bloemetjes, die één geheel vormen. Zo ook met de gemoedstoestand die hiermee verbonden is. Als er heel veel verwarrende situaties in het leven zijn, wat dan ook, dan verbindt de Hortensia dit tot een geheel.  Deze remedie verbindt de linker- en rechterhersenhelft beter met elkaar. Daardoor ben je in staat op jouw eigen manier alle zaken een plaats te geven en wel  zo dat de dingen duidelijker en helderder worden. Je voelt dat de ruimte om je heen groter wordt. Als je moeite hebt met lezen of rekenen, “verbindt” de Hortensia de linker- en rechterhersenhelft. Je kan makkelijker en geconcentreerd studeren.

Hosta

Hosta-mensen lijden aan vele angsten, angst voor het donker, angst voor geesten, angst voor het onbekende, angst voor de angst, angst voor de toekomst. Ze lijden vaak aan voorgevoelens  of er één of andere ramp gaat gebeuren. Kinderen, die bang zijn dat er een spook onder het bed ligt. Kinderen/volwassenen, die overledenen zien en daar angst voor hebben. Het gevoel dat er iets is wat je bang maakt. Je weet niet wat, maar het gevoel kan je kippenvel bezorgen. Je kunt gefascineerd zijn door occulte zaken en er gelijktijdig bang voor zijn. Je kunt angst voor de dood hebben. Niet het lijden voor de dood boezemt je angst in, maar wat er gaat komen na de dood. Hosta beschermt je tegen “aardse” angsten en “niet-aardse” angsten. Hosta maakt je blij zijn met het leven in het hier en nu en het geeft een gevoel van ruimte. Het kan zijn dat je ‘s nachts wakker schrikt van nachtmerries of angstige dromen. Eenmaal wakker geworden, ben je bang om weer te gaan slapen. Als je ´s nachts wakker wordt en niet weet waarom en ook weer moeite hebt met inslapen zorgt Hosta ervoor dat je de hele nacht doorslaapt. Het kan zijn dat je de eerste paar nachten je dromen scherp kan herinneren. Het kan zijn dat er onbewust nog een aantal zaken zijn die je niet verwerkt hebt. Deze zullen in de vorm van een droom herkenbaar zijn.  Door Hosta kan je blij zijn met het leven in het hier en nu en geeft het een gevoel van ruimte.

Houttuynnia Cordata

Houttuynnia Cordata-mensen blijven maar malen en malen. Alsof er een grammofoonplaat in hun hoofd aanstaat en zij niet weten hoe die uit te zetten. Je voert hele gesprekken met jezelf over van alles en nog wat. Hierdoor kun je je niet goed concentreren. Er spookt teveel door je hoofd. Houttuynnia Cordata  zorgt ervoor dat je niet meer dwangmatig denkt. Geeft rust in het hoofd. Je malende gedachten, die zich voortdurend herhalen, als een grammofoonplaat waarbij de naald in de groef is blijven steken, verdwijnen. De remedie zet de “knop” van jouw malende gedachten stop en hierdoor kun je  sneller de slaap vatten.

Immortelle

Immortelle-mensen lijden aan perioden van diepe neerslachtigheid, die ogenschijnlijk zonder herkenbare reden of aanleiding “zomaar” optreden. Alsof iemand zomaar het licht uitdoet. De stemming is vaak somber en soms overvalt hen een gevoel van melancholie Het  gevoel van depressie van onbekende oorzaak of “zomaar” somber. Je hebt geen eetlust, lijdt aan slapeloosheid, hebt last van een enorme moeheid of je wit alleen maar slapen. In de geneeskunde wordt dit een endogene, dat wil zeggen, een van binnenuit komende depressie genoemd. Dit is een uitstekende remedie indien je het gevoel hebt van een depressie van welke aard dan ook. Het laat de zon weer in je hart schijnen en alle donkere wolken zullen verdwijnen.  Je kunt weer blij in het leven staan. Immortelle betekent eeuwig, onvergankelijk, onsterfelijk, voor het leven.

Indische amandel

Innerlijke waardigheid. Haalt de oude pijn weg; oude herinneringen blijven echter zonder de pijn. Klaar voor een nieuwe start.

Ismene

Ismene-mensen zijn de dromers onder ons. Als je je het liefst terugtrekt in je eigen droomwereld zodat je de realiteit van alledag kan onderdrukken. In je werk of op school “niet bij de les zijn”. Het kan zijn dat je naar de keuken loopt om iets te halen en eenmaal aangekomen in de keuken weet je absoluut niet meer wat je daar te doen had. Je rijdt van A naar B en aangekomen bij B en  blijkt dat je veel op de automatische piloot de weg hebt afgelegd. Een indicatie kan ook zijn dat je vaak struikelt of je jezelf stoot, onder de blauwe plekken kan zitten, snel achter iets blijft haken of voorwerpen makkelijk laat vallen. Ismene geeft  je inzicht in de realiteit en haalt je in het “hier en nu”. Je gaat de samenhang in de wereld beter begrijpen. Je wordt beschouwend naar alles. Je krijgt een terugblik op wat je hebt gedaan en tegelijkertijd is er een soort afscheid van “je oude leven”. Je bent in staat afscheid te nemen van “niet reële illusies”, wat ook soms heftig kan zijn. Je komt met beide benen in dit leven. Jouw creativiteit krijgt de kans zich te ontwikkelen. Je bent in staat om in het hier en nu de dingen te doen, die je te doen hebt zonder dat je het gevoel hebt overbelast te zijn of worden.

Kerspruim

Kerspruim-mensen  hebben veel innerlijk onrust, het gevoel op een kruitvat te zitten of ieder moment te kunnen ontploffen. Ze zijn bang zijn hun zelfbeheersing te verliezen en hierdoor een ander of zichzelf iets aan te doen. Het laat zich vaak zien in de vorm van hyperventilatie,  tandenknarsen of nagelbijten of constant frunniken. De panische angst alle zelfbeheersing te verliezen die je kan drijven tot aan de rand van vertwijfeling verdwijnt. Je hoeft niet meer bang te zijn dat er duistere, negatieve en destructieve krachten aan de gang zijn. Kerspruim zorgt ervoor dat je dusdanig afgeschermd wordt dat deze geen vat op je hebben. Tevens beschermt Kerspruim tegen niet-benoembare invloeden van mensen. Invloeden waar je een slecht gevoel bij krijgt en wat moeilijk onder woorden te brengen is. Kerspruim zorgt ervoor dat het dwangmatige verdwijnt, je hoeft geen nagels meer te bijten of te tandenknarsen en zorgt ervoor dat je dieper en beter kunt ademhalen.

Komkommerkruid

Komkommerkruid-mensen zijn overbelast. Ze kunnen hun taken niet meer aan. Je hebt het gevoel dat je aan alle eisen die er aan jou gesteld worden, niet meer kan voldoen. En het blijft je maar achtervolgen. Het werk ligt als een onoverkomelijke berg voor je. Je hebt concentratiestoornissen. Je hebt het gevoel een echte zenuwinstorting te krijgen. Als je examen moet doen of een sollicitatie gesprek kan het zijn dat alle gedachten “zomaar” ineens weg zijn. Je kunt een totale “black-out” krijgen. Het kan zelfs zo erg zijn dat je door de situatie kan flauwvallen.  Dit is echte stress! Als je als een berg opziet tegen de vele dingen, welke dan ook, die je moet doen dan “knipt” Komkommerkruid de berg in “stukjes” en ben je in staat vanuit je hart te handelen zoals je moet doen. De berg blijkt dan toch mee te vallen en ben je in staat de zaken stuk voor stuk, rustig af te handelen.

Komkommerkruid 2

Spoort je aan tot handelen. De “mannelijke” energie geeft je de kracht om fysiek in actie te komen. Pure daadkracht dus. Komkommerkruid 2 blijkt de “mannelijke” equivalent te zijn van de gewone “vrouwelijke, vanuit het hart werkende” Komkommerkruid. Je kunt Komkommerkruid en Komkommerkruid II ook samen combineren.

Koningin van de Kusten

Koningin van de Kusten-mensen kunnen niet tegen onrecht. Zij zijn onze wereldverbeteraars en idealisten. Hierdoor kunnen ze fanatiek overkomen. Zij hebben hoge verwachtingen van zichzelf en willen in alles perfect zijn om zichzelf te bewijzen dat ze goed bezig zijn. Zij willen anderen van hun ideeën en inzichten overtuigen en kunnen daar ook moeilijk mee stoppen. Ze lijden aan wat er allemaal mis is in de wereld. Je wilt het liefst niet meer geconfronteerd worden met al het nieuws dat via de media jouw huis/jouw leven binnenkomt. Je bent bang voor oorlog. En wat daar eigenlijk “onder” zit, is de angst dat het jezelf kan overkomen. Het is een remedie, die helemaal bij deze tijd past. De remedie filtert “alles” wat zo heftig nu “naar binnen komt”.  Voor veel mensen is deze tijd erg moeilijk. Met behulp van deze remedie zie je nog steeds alles wat er gebeurt, maar door de “filtering” kan je alles wat er op je af komt, beter aan. Je stopt je hoofd niet in het zand om alles wat er gebeurt, maar je ziet wat er gebeurt, echter het raakt je niet zo heftig en je kunt zelfs beter de dingen doen die je te doen hebt omdat je niet meer zo van slag raakt.

Koraalcactus

‘Nu is het even helemaal jouw tijd. Tijd voor jezelf. Je gaat zitten met een kop thee en een bonbon…en niets kan je storen.’ Dat is de associatie met deze remedie. De remedie maakt dat je je beschermd voelt. Het is de vijfde aurasluiter, de eerste vier zijn Duizendblad, Hosta, Turkoois en Kerspruim. Bovendien zorgt deze remedie ervoor dat de aura zich uitrolt als een deken en je helemaal omhult. Je staat met beide voeten op de grond en tegelijkertijd voel je je licht en luchtig.

Kruidje roer me niet

Dit is de eerste remedie die door Madeleine is ontwikkeld in Costa Rica.Het is voor mensen, die heel, heel gevoelig zijn. Zodra iemand te dicht bij komt, “sluit” diegene zich omdat de angst gekwetst te worden erg groot is. Zelf weet je precies om welke kwetsbaarheden het gaat. Het aanraken van anderen, die b.v. een arm om je heen willen slaan, kan al teveel zijn. Kruidje-roer-me-niet alleen geeft je bescherming en steun. De remedie geeft je dus kracht van binnen uit, laat je ook bij je eigen kracht komen en je bent in staat je eigen weg te gaan. Je staat bewust in het leven met beide voeten op de grond. .In de loop van de jaren is gebleken dat Kruidje-roer-me-niet, samen met andere remedies, de werking van deze andere remedies, vergroot. Alsof het helingsproces in een versnelling komt.

Liefde & Hoop

Liefde en Hoop-mensen hebben chronische paniek. Chronische paniek laat zich niet altijd als paniek zien, meer als vluchtgedrag: Je zit in het vliegtuig, de deuren gaan dicht…en je denkt alleen nog maar aan vluchten of “hoe kom ik hier uit”. Als je schrikt van b.v. een muis die plotseling voor je uit rent en dat je daardoor gaat rennen, dan kan dat te maken hebben met chronische paniek. Of dat je naar een receptie moet, omdat dat nu eenmaal belangrijk zou zijn en je het liefst hard wegrent. Hoe ontstaat nu deze gemoedstoestand: Het kan te maken hebben met een levensbedreigende geboorte doordat de navelstreng om het hoofdje van de baby zit, een keizersnede, een tangverlossing of een dreigende verdrinkingsdood en in oorlogssituaties dus in vele situaties waarbij je leven op het spel stond. Ook als iemand slachtoffer is geweest van geweld en daarbij kun je ook denken aan een ouder die er maar op los sloeg. Bij gebeurtenissen in het heden “triggert” zo’n muis of een receptie of andere “simpele” dingen deze altijd latente paniek. Zoals verteld kan er vluchtgedrag ontstaan of je raakt verlamd van schrik, het gevoel dat je hart ophoudt met slaan of een gevoel van machteloosheid dat je overvalt. Door Liefde en Hoop verandert het vluchtgedrag in moed. Je bent in staat in noodsituaties je voor anderen in te zetten. Je hebt een grote tegenwoordigheid van geest. Heel diep van binnenuit de extreem sterke aanwezige liefde laten gaan wat resulteert in Hoop. Deze remedie is gemaakt in Israel, Jeruzalem bij de Klaagmuur. Als men op een gegeven moment de tunnels onder de klaagmuur binnentreedt, is er een plek die het dichtst bij de Kodesh Hakodashim is. Het heiligste der heiligen. Dit is de heiligste plek voor de Joodse bevolking. Dit is waar de remedie gemaakt is.

Loodkruid

Loodkruid-mensen hebben geen vertrouwen in zichzelf en laten vaak de mening van anderen doorslaggevend zijn. Het kan zijn dat zij veel informatie verzamelen, stapels boeken en kranten hebben. Er mag niets weggegooid worden…je weet immers maar nooit of het nog eens nodig zou kunnen zijn. Het kan zijn dan anderen je naïef of lichtgelovig vinden. Door het altijd maar vragen te stellen, kan je anderen op de zenuwen werken. Je vertrouwt niet op jouw eigen beslissingen en luistert niet naar je innerlijke stem. Loodkruid overtuigt je van jouw eigen specifieke kwaliteiten en laat je deze dan ook in de praktijk toepassen. Je neemt werkelijke beslissingen in en over je leven. Dat kan je nu rustig doen en je “overziet” de beslissingen die je neemt of gaat nemen. Je besluit dat het nu tijd is om … wat dat voor jou ook moge betekenen. Je “luistert” naar datgene wat voor jou belangrijk is en je laat je hierin ook niet meer beïnvloeden door anderen

Maan

Tijdens het proces van het maken ontdekte Micha dat de maan eigenlijk 2 gezichten heeft. Wij, op aarde, zien slechts een zijde van de maan, namelijk de belichte kant. Hierdoor kwam er informatie naar boven waarbij gedacht moest worden aan deze wonderbaarlijke eigenschap van de maan. De remedie “Maan” laat de andere kant van de ziel zien, de donkere kant. Dit betekent niet dat de remedie alleen werkt op onze donkere, mysterieuze kant, maar ook wetende dat wij een kant hebben welke ontwikkeld kan worden zodat wij met ons systeem in een balans komen. Wij hebben altijd verborgen stukken in onze ziel waarmee “we” nog niet aan de slag willen. De maan zorgt ervoor dat het diepste van de ziel naar boven komt op dat moment zodra er mee wordt aangevangen. Hierdoor kan het zijn dat emoties, die nog niet verwerkt zijn, naar boven komen waardoor je in een richting gestuurd wordt zodat je hiermee aan de slag kan gaan. Zelfs al heb je met Duizendknoop heel veel opgelost, op spiritueel niveau kunnen er nog blokkades zijn, die niet zijn opgelost. Nu is het heel moeilijk op spiritueel niveau te testen. Hier kun je achter komen als je Maan inneemt en het blijkt dat er b.v. nog een restje verdriet zit.

Madelief

Madelief-mensen overwinnen met grote inspanning hun al aanwezige uitputting om toch aan het werk te blijven. Hierop volgt een toestand dat ze over “het dieptepunt” heengaan en ze doorgaan tot ze erbij neervallen. Opgeven staat niet in hun boekje. Het zijn betrouwbare mensen, waar iedereen op kan bouwen. Wat wel in hun boekje staat: Ik moet het doen. Het is mijn taak. Dit kan gepaard gaan met het ontwikkelen van allerlei vage angsten, zoals angst voor de toekomst, de duisternis en de wereld buiten de deur. Dit gaat soms fysiek gepaard met een beklemming voelen op je borst, wat weer de angst in de hand werkt. Madelief geeft nieuwe energie in het lichaam. Geaardheid. Rust. Ontspanning. Vrolijk. Geeft voldoening en tevredenheid.  De bloem is klein maar krachtig. Naarmate er meer gemaaid of overheen gelopen wordt, vermeerdert Madelief zich des te sterker. Dat toont kracht en volharding, is sterk en krachtig en geeft kracht en volharding, maar ook tevredenheid en voldoening zonder over het dieptepunt heen te gaan. Het geeft je aan dat je kan stoppen als het nodig is. “Morgen is er ook een dag.”

Maskerbloem

Maskerbloem-mensen lijden aan angsten. Deze angsten hebben te maken met concrete, alledaagse angsten zoals onweer, pleinvrees, autorijden, vliegen, water, pijn, injecties, tandarts, ziekten, dood, angst voor dieren, hoogtevrees, de kou (van de winter), telefoonangst, werk,harde geluiden, agressie van anderen enz. Je durft niet meer auto te rijden of je durft niet meer een ladder op. Het kan ook zijn dat je voortdurend bang bent je baan te verliezen. Kortom: Maskerbloem is voor mensen die last hebben van concrete angsten. Het verschil tussen de vliegangst die je kan hebben mij Maskerbloem en Liefde en Hoop is, dat je bij Maskerbloem bang bent dat het vliegtuig neerstort, bij Liefde en Hoop komt de paniek zodra de deuren dichtgaan en je niet meer kan vluchten. De remedie Maskerbloem geeft je basis-vertrouwen in het leven zelf als ware de onvoorwaardelijke steun die je hoort te krijgen als kind. Hierdoor kan je de uitdagingen van het alledaagse leven tegemoet treden, het overwinnen van angsten en zorgen die de persoonlijkheid hinderen en verstoren, vrijheid in het doen en laten, iedere moeilijkheid herkennen als mogelijkheid om te groeien. Je hoeft je angsten niet meer te maskeren. Ze verdwijnen.

Meesterbloem

Meesterbloem “spoort” een gemoedstoestand op die je je niet echt bewust bent. Het kan inzicht geven in nog niet aan de oppervlakte gekomen emoties, echter niet verborgen emoties. Geeft inzicht in stukken waarvan je jezelf nog niets bewust bent, echter die onbewust wel een rol spelen. Bijvoorbeeld laat de bloesem remedie je inzien dat je toch erg bezorgd kan zijn om de mensen, die je lief hebt. Door Meesterbloem krijg je het inzicht dat deze (over)bezorgdheid niet nodig is.Dat degenen, die je lief zijn, in staat zijn hun eigen leven op een goede manier in eigen hand nemen. Hierdoor kan je loslaten en kan de ander tot bloei komen.

Meibloem

Meibloem-mensen kunnen moeilijk los laten. Voor mensen die bang zijn om de mensen hun geliefden te verliezen. Ze zijn lief en behulpzaam, denken altijd aan het welzijn van anderen en zetten ogenschijnlijk hun eigen behoeften op de tweede plaats. Ze willen graag controle houden over de anderen vanuit hun angst. Als echter hun altijd goed bedoelde adviezen in de wind worden geslagen kunnen ze boos worden of verdrietig worden. Als anderen zich niet om hun bekommeren of ze hun zin niet geven, kunnen ze zelfs ziek worden. Ze kunnen moeilijk alleen zijn en gebruiken morele druk op de ander om hen aan zich te binden en zijn makkelijk in staat om de ander een schuldgevoel te geven. Bij deze emotie “hoort” ook astma. Het kan zijn dat degene, die niet los kan laten astma krijgt, maar ook hun nabije omgeving kan onder hun druk “geen ademhalen”. De bloesem remedie Meibloem zorgt ervoor dat je de ander in liefde en bescherming laat opgroeien en als de tijd daar is, ben je in staat de ander echt los te laten en te laten gaan om zijn eigen weg te volgen. Geeft echte liefde zonder voorwaarden. Het meest essentiële is elkaar in liefde loslaten.

Moederkruid

Moederkruid-mensen leven het liefst in het verleden. Toen alles nog goed was. Ze verheerlijken het verleden, hebben echt heimwee. Ze denken veel terug aan hun kindertijd. Hoe goed het was toen je nog niet getrouwd was. Hoe goed het met je ging toen je nog niet ziek was. Hoe goed en fijn je vorige huis was en je hebt spijt dat je verhuisd bent. Je kan veel moeite hebben met je pensionering. Je hebt spijt dat je van baan veranderd bent. Je kan last hebben van het “lege-nest syndroom”. Deze emotie kan al zelfs ontstaan als iemand een heerlijk vakantie heeft gehad, weer terug naar huis moet en zich daar helemaal niet prettig voelt. Dan is het slechts van tijdelijke aard. De bloesem remedie Moederkruid geeft rust en geloof. Je wordt rustiger in je lijf, de vluchtige onrustigheid verdwijnt. Je bent in staat de situatie vanuit een nieuw oogpunt te bekijken. Je leert inzien dat alles aan verandering onderhevig is. Vreugde en geluk in het nu, het accepteren van het heden waardoor je het verleden los kunt laten. Hierdoor ben je weer in staat je capaciteiten in het heden weer optimaal in te zetten.  De witte kleur van het Moederkruid symboliseert de zuiverheid en het geloven. Het geloven in echte zuivere liefde, die van moeder aan kind doorgegeven wordt. Door dit weten ontstaat er rust. Er komt een weldadige rust over je. Je bent in staat in het heden te leven en je hoeft je niet meer vast te klampen aan het verleden.

Papaver

Papaver-mensen hebben angst voor hun financiële toekomst of gebrek aan vertrouwen in de toekomst. Ook kunnen zij last hebben van depressies van bekende oorzaak, de zogeheten exogene of reactieve depressie. Dat is een depressie die van buitenaf is ontstaan. Het zijn mensen die vaak het woord “maar” gebruiken, zoals: Ja, ik geloof er wel in, maar… Je bent een pessimist, je bent ook bang dat jouw vertrouwen wordt misbruikt. Je zal altijd op je hoede zijn. Bij de geringste tegenslagen word je alle moed ontnomen. De bloesem remedie Papaver – papa-ver! Is gemaakt samen met Moederkruid en Waterlelie. Het MOEST samen gemaakt worden. Na het overlijden van mijn ouders had ik het gevoel dat ze zo vreselijk ver weg waren. Toen kwam zomaar “uit het niets” een enorme papaver bij mijn ouderlijk huis. Na het maken van deze remedie wist ik dat “het nu goed” was en dat mijn ouders niet meer weg waren ofschoon ze nog net zo ver weg waren, maar nu was het goed. Papaver laat je weten dat het allemaal goed komt. Het oervertrouwen. Wetend vanuit het universum dat je gesteund wordt. Liefde. Daadkrachtige liefde.

Peer

Peer-mensen hebben heel veel moeilijkheden in het leven gehad en denken rationeel bij voorbaat dat toch niets zal helpen. Je voelt je totaal wanhopig in een uitzichtloze situatie en je schikt je al in je lot. Ook als er, op welke manier dan ook, een kleine verbetering optreedt, verwacht je dat het toch weer niet van lange duur zal zijn. Als je last hebt van depressies, of al vaak jouw examens niet gehaald heb, in een duister moeras bent beland of dat alles hopeloos lijkt. Als je in je leven al heel vaak moeilijkheden bent tegengekomen en je bij het volgende obstakel al weer bij voorbaat denkt: Dat zal ook wel weer mis gaan, dan helpt de bloesem remedie Peer je om de klus te klaren. Peer geeft je de innerlijke kracht en laat je vertrouwen terugkeren. Als je voor jezelf claimt dat je het kunt, dan kan je het ook. Peer zorgt ervoor dat je niet meer automatisch denkt: dat zal ook wel weer mis gaan. Het geeft je de innerlijke kracht in jezelf en laat je vertrouwen terugkeren. Het geeft je weer het sprankelende gevoel, diep van binnen uit, weer terug. Het “geluksgevoel” zoals ik dat altijd noem. Wetend, vanuit je ratio, dat het nu goed komt.Je kunt het leven weer omarmen met volle vertrouwen omdat het je innerlijke, werkelijke vertrouwen in het leven weer “terug geeft”. Peer: doet niet moeilijk meer (uitspraak van een cliënt).

Protectie

In Bescherming zitten de volgende remedies: Combinatie van Duizendblad, Turkoois, Kerspruim & Hosta. Dit zijn de 4 bestaande aurabeschermers. Je kunt beter bij jezelf blijven en wordt niet meer “leeggezogen” door anderen, je neemt geen lichamelijke invloeden of klachten van anderen over, je bent afgeschermd voor destructieve krachten en je “nietaardse” angsten verdwijnen en je wordt niet meer belast door bijgelovige voorspellingen. De angst voor het donker verdwijnt. De ervaringen van veel mensen is dat zij zich helemaal blij en beschermt voelen. Dat hun eigen kracht zich volledig herstelt. Een remedie, die vooral in deze tijd van zeer groot belang is. Gebleken is dat er zelfs 7 directe aurabeschermers zijn. Bij hoog sensitieve mensen en nieuwe tijds kinderen bleek dat er toch nog teveel prikkels binnen konden komen. Hierdoor is er een nieuwe combinatieremedie Protectie ontstaan die nog beter aansluit bij de overgevoelige mens. De remedies die toegevoegd zijn aan Protectie zijn: Bali, Koraalcactus & Daslook.

Puur

Puur-mensen hebben hoge idealen en willen graag op anderen een positieve indruk maken. Ze nemen vaak strenge beslissingen voor zichzelf en voor anderen. Ze hebben hoge idealen en vaak extreme morele opvattingen. Hierdoor kunnen ze vaak hard voor zichzelf zijn en ontzeggen zij zich de leuke dingen van het leven, omdat die niet stroken met hun principes. Op den duur kan dit krampachtig vasthouden aan hun eigen beslissingen zich lichamelijk kenbaar maken doordat er stijfheid in de gewrichten ontstaat. Jouw lijfspreuk: Zo hoort het niet.  Je wilt altijd de beste zijn. Met minder neem je niet graag genoegen. En graag wil je alles geordend zien. Je kan niet tegen onvolmaaktheden in het leven.
De remedie Puur geeft je je spontaniteit terug, je kunt je beter aanpassen, je kunt ook makkelijker met de stroom van het leven meegaan. Je bent minder streng voor jezelf en je omgeving. Plezier hebben in het leven. En dus genieten! De remedie is gemaakt op en van de Rettenbach-gletsjer in Oostenrijk.

Riet

Riet-mensen zijn vaak besluiteloos en kunnen daarom moeilijk kiezen uit twee mogelijkheden, ze ervaren een innerlijke verscheurdheid. Ze kunnen last hebben van stemmingswisselingen, het ene moment heel vrolijk en het andere moment, ogenschijnlijk zonder aanleiding, down. Het zijn de stormen van het leven ( klein of groot) die ze het gevoel geven constant heen en weer geslingerd te worden. En zelfs al is er eenmaal een beslissing genomen gaat nog vaak de innerlijke discussie door. Als je last hebt van wagenziekte, zeeziekte of een enorme honger en dan weer gebrek aan eetlust, grillige gedachten of keer op keer controleren of het gas wel uit is terwijl je eigenlijk zeker weet dat je het gas uit hebt gedaan. Allerlei dingen willen gaan doen, maar niet weten waar te beginnen. Met meerdere dingen tegelijk beginnen, b.v. met het huis opruimen en hierdoor een nog grotere chaos creëren , omdat je in verschillende kamers aan het werk bent. De bloesem remedie Riet geeft je stabiliteit, je kan beter keuzes maken. Door de stormen van het leven kan het Riet alle kanten op buigen, maar het is moeilijk te knakken. Je kan soepeler met alle “kronkelpaden” in het leven meegaan maar je blijft toch standvastig op jouw pad. Je laat je niet met een kluitje in het riet sturen, je ziet wat er gebeurt en toch blijf je bij je eigen ideeën, gedachten en gevoelens….hoe zwaar de storm ook kan zijn. Riet: Mij krijg je er niet onder (uitspraak cliënt).

Roos

Roos-mensen hebben graag kritiek. Ze zijn de eeuwige vitters. Ze hebben weinig tolerantie naar anderen toe. Ze vinden altijd wel een haar in de soep. En voor de kleinste fout van anderen heb je weinig begrip. Je kunt je ook vrolijk maken over anderen op een sarcastische manier. Je lacht ook honend om de fouten van anderen. Je hebt scherpe humor en veel cynische kritiek en hierdoor kunnen anderen je gaan mijden. Je trekt je mondhoeken naar beneden als je iemand weer een verwijt geeft als: Hoe kun je toch…! Je deelt graag “prikken” uit naar anderen. De bloesem remedie Roos is het teken van harmonie, van liefde. Door haar doornen moet ze zich verweren in het leven, maar ze geeft ook heel veel liefde, ze staat voor echte vriendschap.  Zij bergt het grote geheim in zich, het geheim van menselijk geluk. Als zij niet meer hoeft te “prikken”, is zij in staat volledig in vriendschap en liefde zich te openen. Je krijgt meer zachtere humor, dus de scherpe humor verdwijnt. De remedie werkt op je lachspieren. Je bent in staat onbevangen nieuwe indrukken van buitenaf toe te laten. Het zorgt ervoor dat je scherpe humor wordt omgezet in humor. Je ziet de dingen zoals ze zijn. Je bent onbevooroordeeld. Je bent in staat je volledig te openen voor vriendschap en liefde en je niet meer hoeft te “prikken”.

Roze Duizendblad

Waar de bloesem remedie Duizendblad je aura meer “van buiten” beschermt, zorgt de bloesem remedie Roze Duizendblad ervoor dat je van dichtbij wordt afgeschermd. Roze Duizendblad geeft bescherming voor emoties van mensen die heel dicht bij je staan, b.v. familieleden. Deze bescherming komt van binnenuit en daardoor kan je pijnlijke dingen/sterke emotionele invloeden langs je heen laten glijden. Je bent in staat om de mensen die heel dicht bij je staan en je gekwetst of bezeerd hebben in liefde vanuit het hart los laten, hoe moeilijk dat soms ook lijkt. De gevoelige pijlen die men op je af kan vuren gaan langs je heen zonder je te verwonden. Je bent in staat je op een goede manier te distantiëren. Het geeft troost aan verdriet van het loslaten.Er is dan minder chaos, meer innerlijke rust en ontspanning en dus minder stress en meer stabiliteit. De remedie geeft een enorme stevigheid en je kunt goed aarden. Het geeft je lucht, je kunt beter ademen. Houd je in het hier en nu.Hierdoor krijgt je zelfbewust zijn een enorme “boost”.

Je voelt je dat de bloesem remedie om je heen sluit…dan gaat het naar de binnenste diepste kern van de aura (als het ware tegen je lichaam aan) en duwt dan de buitenste aura laag verder naar buiten waardoor de binnenste groter en sterker wordt. Je krijgt ook meer lucht waardoor de buikademhaling beter op gang kan komen! Je voelt letterlijk de energie vanuit de onderkant van je voeten vast wortelen in de aarde, waardoor er een betere afvoer van negatieve energie komt. Je kunt je angst loslaten. Je wordt de dirigent van je eigen leven wat zeer verhelderend werkt. Je wordt stiller van binnen en je blijft beter bij jezelf. Uiteindelijk worden de 1e,2e,3e,4e en 5e chakra meer in balans gebracht .

Je kunt de dingen accepteren waar je nu bent. Het krijgt een eigen plekje. Je krijgt geen schuldgevoel ook al heb je stomme fouten gemaakt.
Want je hebt de beslissing in harmonie genomen, ook als het voor de ander niet goed lijkt.

Laatste fase van de voltooiing van volwassenheid.

Sneeuwklokje

Eigen waardigheid hervinden, helpt het herstellen van emotionele belemmeringen ontstaan bij het zoeken in het leven, van overleven naar leven, loslaten en opschonen.

Star of Bethlehem

Star of Bethlehem-mensen hebben verwondingen opgelopen in het leven. Een psychische schok kan het hele energetische zenuwstelsel ontregelen. Zij lijden aan malende gedachten, echter alleen van nare, pijnlijke situaties. Het verdriet bij teleurstellingen of na een ongeval of het verlies van een dierbare. De gevolgen van een zwangerschap of een geboortetrauma of schok uit de jeugd kan heden ten dage nog grote gevolgen hebben. En bij iedere verwonding/kwetsing wordt de wond weer verder opengereten. Een oude blokkade die ieder mens heeft is het trauma van de geboorte. Dit is de reden dat bij iedere combinatie van bloesem remedies standaard de bloesem remedie Star of Bethlehem moet worden toegevoegd.

De remedie helpt de blokkades van oude wonden op te lossen. En geeft blijheid.

Ervaringen: Een verpleegkundige verliest, na 8 ½ maand in verwachting te zijn, haar dochtertje. Na het innemen van de remedie blijkt (zij had het idee dat zij dit verlies van jaren geleden een plekje had gegeven) dat zij ’s nachts gedroomd had van haar kindje en ook van het eerste kindje dat in het ziekenhuis was overleden tijdens haar dienst.
’s Morgens werd zij wakker met een gevoel van: hoe kan ik hier nu over gedroomd hebben, het is al zo lang geleden. Het blijkt dat het nu echt uit haar systeem is en er nu echt ook “klaar” mee is. Dit onderging zij met blijdschap. De oude blokkade was weg.

Tip: Bij iedere geboorte raad ik aan om 6 druppels Star of Bethlehem in het badwater van de baby te doen of het flesje in het bedje te leggen om zodoende de geboorteschok te “neutraliseren”.

Star of Bethlehem staat voor oude en nieuwe trauma’s, kwetsingen. Het kan zijn dat door oude shocks je het gevoel kan hebben dat iedere kwetsing, hoe klein in de ogen van anderen misschien ook, de oude wond telkens dieper wordt opengereten. Deze remedie zorgt ervoor dat je ’s nachts oude trauma’s in je dromen verwerkt.

*De Star of Bethlehem van Star Remedies is gemaakt met de zonne-methode en niet met de kook-methode. M.i. wil niet één bloem gekookt worden. Vandaar de enorme sterke werking!

Turkoois

De halfedelsteen Turkoois. Het is de enige remedie die gemaakt is van een halfedelsteen. Deze remedie is speciaal voor een nieuw begin.

Als je moeite hebt met veranderingen zoals beginnen met een nieuw beroep, een verhuizing, een nieuw begin op school, met pensioen gaan, stelt Turkoois je in staat dit soort veranderingen in het leven goed aan te kunnen. Wanneer je graag naar je nieuwe huis wilt, maar je je er niet echt op kunt verheugen, wanneer je blij bent met je nieuwe baan, maar tegelijkertijd onzeker bent of je de nieuwe baan aankunt, dan helpt Turkoois. Hetzelfde geldt voor kinderen die naar een nieuwe school gaan, dat spannend vinden en gelijktijdig bang ervoor zijn. Of mensen die met pensioen gaan en bang zijn dat er een zwart gat ontstaat.

Daar waar de bloesem remedie Duizendblad helpt tegen het wegtrekken van energie door anderen, Turkoois helpt bij het tegenovergestelde. Het kan zijn dat je lichamelijke klachten en/of emotionele invloeden van anderen overneemt, b.v. je krijgt hoofdpijn en blijkt dat iemand in jouw omgeving hoofdpijn heeft. Turkoois ondersteunt je bij het stellen van grenzen daaraan.

Zo het helpt het b.v. heel gevoelige genezers en anderen die veel met mensen/dieren werken (maatschappelijk werkers, coaches, dus mensen die werkzaam zijn in interactie-afhankelijke beroepen) geen symptomen (lichamelijke en/of emotionele klachten) van hun patiënten/cliënten over te nemen.

Bij hetgeen hiervoor beschreven is kan het lijken alsof je sterk beïnvloedbaar bent door anderen, de oorzaak ligt echter in jouw besluiteloosheid.

Turkoois stelt je niet alleen in staat de veranderingen in je leven goed aan te kunnen, maar ook de stappen te nemen die daarbij horen.
De remedie om bij de eigen overtuiging te blijven en vanuit de eigen overtuiging te leven en te handelen.

Een bijzondere indicatie is de behandeling van littekens: deze kunnen, ook als zijn ze nog zo klein, soms de meest uiteenlopende gezondheidsklachten veroorzaken. Zo helpt Turkoois bij het trekken van kiezen of tanden de wond sneller te genezen en bij kinderen die wisselen helpt de remedie het proces sneller te laten gaan door het spoelen van 2 druppels Turkoois in een glaasje water, zolang als het nodig is.

Valeriaan

Deze bloesem remedie zorgt ervoor dat de emoties (op alle vlakken) uit vorige levens losgelaten kunnen worden. Specifiek gericht op verdriet en verlatingsangsten.Wanneer je negatieve gedachtepatronen uit de familie en negatieve ervaringen uit het verleden vasthoudt. Valeriaan kan de eigenschap ongedaan maken om dezelfde patronen leven na leven te herhalen. Valeriaan “herschrijft” als het ware de “familieblauwdruk”. Het doorbreken, loslaten en oplossen van oude familie karma’s. Valeriaan werkt op emotioneel, mentaal, spiritueel en karmisch niveau, daar waar het nodig is. Hierdoor ben je in staat een positieve persoonlijke groei te bevorderen.

Met toestemming van de ouders:
Ik dacht dat “alleen” het bovenstaande door Valeriaan bewerkstelligt werd. Op een dag komt er een moeder in de praktijk, huilend. Ze wist niet wat te doen. Haar dochter, 7 jaar oud, een beeldig, slank meisje met “Shirly Temple”-krullen vertelt haar moeder dat ze geen meisje wil zijn maar een jongen. De ouders zijn lieve, warme, begrijpende ouders en zouden direct accepteren als hun dochter in het “verkeerde” lijfje zat. Op de vraag van de moeder of ik haar kon helpen, had ik niet meteen een antwoord. Het enige dat in mijn hoofd opkwam, was Valeriaan. Dit met de moeder besproken en een flesje met Valeriaan gemaakt. Na één maand komt de moeder blij in de praktijk. Haar dochtertje wilde de druppels innemen ook al wist ze niet welke remedie er in zat. De moeder vertelde mij wat haar dochter haar gezegd had: Mama, ik heb besloten om in dit leven een meisje te blijven en in een volgend leven, ben ik weer een jongetje. Wat een bijzondere ervaring. En hierbij konden moeder en ik echt onze ogen niet droog houden!

Vergeving

Vergeving-mensen zijn boos. Ook kunnen zij veel last hebben van jaloezie, nijd, woede. Dit kan “zomaar” opkomen. Zij hebben makkelijk onbeheersbare driftbuien.Ze bent jaloers op andere mensen die meer hebben of die mooier zijn. Ze zijn makkelijk gekrenkt. Ze zijn erg wantrouwend en ze kunnen denken dat er achter hun rug om iets gaande is. Je bent bang dat je partner bedriegt je,dat je kinderen liegen of je vriendin/vriend je niet serieus nemen. De bloesem remedie Vergeving is een combinatie van Maskerbloem en Genadekruid. En deze combinatie doet weer zijn “eigen” werk, anders dan de remedies op zichzelf. Je leeft meer in harmonie en je ontdekt de liefde in jezelf, die dan ook uitstraalt op anderen. Je kunt je echt verheugen op de successen en prestaties van anderen. De combinatie van Maskerbloem en Genadekruid laat een oud verdriet omhoog komen. Het kan zijn dat je veel moet huilen bij het innemen van deze combinatieremedie, maar dit huilen lost veel oud zeer op.

Vlinderstruik

Vlinderstruik-mensen zijn vaak met hun gedachten in de toekomst. Zij bedenken wat zij in de toekomst allemaal willen doen. Hoe ze hun leven willen invullen. Het heden komt hun niet zo interessant voor. Hierdoor schuiven ze onaangename karweitjes maar al te graag voor zich uit. Ze vergeten gemakkelijk waar ze hun sleutels gelaten hebben of het gas uit te doen. Komen vaak te laat op een afspraak. Iedere puber krijgt bijna altijd last met deze emotie. Vroeg opstaan is een drama voor ze. Alledaagse dingen zoals huiswerk of hun kamer opruimen is wel heel veel gevraagd. Liever zijn ze bezig met hun eigen gedachten en hierbij willen ze niet gestoord worden. Stel je voor! De bloesem remedie Vlinderstruik geeft als een vlinder inzicht van bovenaf. De remedie stelt je in staat om een helikopterview te ontwikkelen zodat je gebeurtenissen van bovenaf kan beschouwen en je het grotere geheel van een gebeurtenis kunt zien. Je vervalt niet meer in herhalingen. Je bent in staat lering te trekken uit je eigen ervaringen.

Vrouwenmantel

Vrouwenmantel-mensen zijn heel bekwaam en zelfverzekerd (naar de buitenwereld toe). Ze lijken onze geboren leiders en ze zullen nooit voorafgaande onzekerheid en/of zwakte toegeven. De omgeving kan vinden dat ze daardoor dominant, gewetenloos, onbuigzaam en gevoelloos zijn. Je bent trots dat je zo hard werkt en dat je zo streng kan zijn. Je vindt dat het doel de middelen heiligt. Je doet het nu eenmaal voor de bestwil van de ander? De bankwereld, de bouwwereld, de regeringen in de hele wereld, hoge topfuncties worden in het algemeen door mannen “bemand”( ook weer zo’n leuk woord). De bloesem remedie Vrouwenmantel geeft mannen de kracht beter te delen, meer in overleg te gaan, meer op hun intuïtie af te gaan en meer te luisteren naar hun gevoel, zodat zij ook in balans met zichzelf kunnen zijn. Dit maakt deze remedie uitermate geschikt voor mannen. De bloesem remedie Vrouwenmantel geeft vrouwen de kracht om vanuit zichzelf haar ambities waar te maken. Je hoeft niet meer met “mannelijke” energie aan de slag te gaan. Nog steeds wordt er aan vrouwen torenhoge eisen gesteld. En nog steeds stellen veel vrouwen torenhoge eisen aan zichzelf. Ze heeft een fantastische carrière, een heel druk sociaal leven, een geweldige moeder, een “femme fatale” voor haar man, verpleegster voor het hele gezin, een topkok. Noem maar op. Het eisenpakket voor de vrouw is torenhoog. Je ziet ook bij vrouwen steeds meer “burn-out” ontstaan. Vrouwen hebben zo’n “gedrag” nodig om zich in de mannenwereld “staande” te houden. Tijdens de laatste Star Remedies-cursus vroeg ik de cursisten waarom Máxima toch bij het overgrote deel van de Nederlandse bevolking toch zo geliefd is. Er werd o.a. geantwoord: haar charisma,haar uitstraling, haar kennis, haar werkelijke interesse in allerlei zaken, ze is beeldig, altijd prachtig gekleed, ze houdt echt van Alexander en nog veel meer. Ik zei dat dat allemaal klopte, maar hoe komt het dan dat juist zij er, bij de koninklijke familie, er toch zo uitspringt. Daar kwam niet een direct antwoord. Mijn idee over haar is, dat zij volledig in contact staat met haar eigen vrouwelijke kracht en van daaruit met haar hart alles voelt en doet in haar dagelijks leven. Dit is echt, dit is niet gekunsteld en als je als vrouw, vanuit je vrouwelijke energie de dingen doet, dan krijg je zoveel kracht om het allemaal te doen. Omdat zij, in mijn visie, zo goed in contact staat met haar “vrouwelijke” kracht en daardoor in staat is vanuit haar “vrouwelijke” kracht haar “mannelijke” kracht heel goed weet te integreren, is zij totaal in balans met zichzelf. Zodat mannen en vrouwen, gezamenlijk en in volle respect naar elkaar, het leven tegemoet kunnen treden.

Vuurdoorn

De bloesem remedie Vuurdoorn geeft compassie naar anderen, maar ook naar jezelf. Jezelf accepteren zoals je bent. Je bent goed zoals je bent. Je houdt van jezelf zoals je bent. Je gunt jezelf te genieten van de goede dingen van het leven. Je hoeft hierover geen slecht geweten te hebben. Je hoeft je niet meer te verontschuldigen voor jezelf ten opzichte van anderen. Je voelt je verbonden met elkaar. Samen voor een hoger doel gaan, waardoor (soms ogenschijnlijk niet zichtbare) obstakels vanzelf worden opgeruimd. Wetend dat je samen met gelijkgestemden voor hetzelfde doel bezig zijn. Vuurdoorn heeft te maken met compassie, met mededogen met alles wat er leeft op deze aarde. Maar ook compassie voor alles wat in jezelf zit. Dat je accepteert dat je bent zoals je bent in wezen en dat je daar liefdevol voor jezelf mee kunt omgaan. De reikwijdte van deze remedie is erg groot. Een remedie die ook in deze tijd van groot belang is gezien de manier waarop er met de wereld wordt omgegaan. En ook gezien de manier waarop mensen met zichzelf omgaan. Wees je eigen leider!

Waterlelie

Geeft hoop vanuit het universum voor nu en de toekomst. Alles zal ten goede keren. Vanuit de donkerte van het water, rijst de Waterlelie zich omhoog naar het zonlicht en kan zich in al zijn pracht laten zien. En kan jij jouw pracht en schoonheid aan de wereld laten zien.

Wilde Appel

Wilde Appel-mensen blijven vaak steken in pietluttige details. Poetsdwang, anorexia, boulimia, smetvrees horen hierbij. Het is voor nette, keurige, gewetenvolle mensen, die alles in hun leven heel precies willen doen. Door al deze prachtige, calvinistische, eigenschappen worden ze een slaaf van al de dingen, die ze heel precies moeten doen. Ze kunnen ook het gevoel hebben van binnen niet rein/schoon te zijn. Je kan ook een afkeer ontwikkelen van “mentale” verontreiniging zoals onfrisse gedachten en “slechte neigingen”, zoals het idee dat seksuele gemeenschap moreel verkeerd en smerig is. Je vindt het moeilijk om naar een vreemde toilet te gaan en doet de deuren van het toilet met je ellenbogen open. Je bent bang voor bacteriën. Je hebt een afschuw van pukkeltjes. Dat vind je vies, net zoals zweetvoeten, huisdieren of bloed. Voor die gewetensvolle kinderen waarbij het huiswerk perfect moet, het liefst een 10 halen voor een proefwerk en als ze een negen halen eigenlijk niet helemaal tevreden zijn. Voor volwassenen dat alles op het werk in tot in de puntjes moet worden gedaan, door jou en de medemensen waar je mee werkt. Het huis dat op en tot in orde moet zijn. Je kunt zelfs een liniaal leggen langs de T-shirts in de kasten. Hierdoor ontneem je jezelf de kans om werkelijk van het leven te genieten. Hierdoor ontneem je jezelf de kans om werkelijk van het leven te genieten. Het is niet zo erg als je een vlekje op je broek hebt door het spelen. Het is ook o.k. als je goed geleerd hebt dat je b.v. een 7 haalt. En soms is het niet erg dat er wel iets op je werk tot de volgende dag blijft liggen dat niet heel dringend is. En dat je hele huis nooit voor 100% op en top vlekkeloos is. De bloesem remedie Wilde Appel laat de dwangmatige handelingen los, die zo vaak je leven beheersen. Laat je het leven in het juiste perspectief zien en je wordt niet meer door kleinigheden van je stuk brengen.

Zelf

Een combinatie van Star of Bethlehem en Maskerbloem. Basis. Schoonmaken, Eigen liefde, Potentie, Aarden. Leven. Een combinatie van Star of Bethlehem en Maskerbloem. Basis. Ervaringen: Potentie, Schoonmaken, Opruimen, Aarden, Eigen liefde, Eigen kracht, kracht, Leven, zelfvertrouwen.

© Copyright Madeleine Meuwessen 2019 - Alle rechten voorbehouden.